Omgeving

Het gezellige centrum van Maasbracht ligt op loopafstand. Boodschappen kunt u doen bij diverse supermarkten en drogisterijen of op de wekelijkse markt. Ook qua winkels voor luxe goederen heeft Maasbracht veel te bieden. U hoeft hiervoor uw auto niet te starten!

Ook bent u vanuit Bosserhofsveld snel in de haven van Maasbracht. Hier kunt u heerlijk wandelen langs de boulevard of vanuit een terrasje de schepen voorbij zien varen.

De basisscholen en kinderopvang liggen dicht bij de woonwijk. De meeste kinderen gaan na de basisschool naar Echt, daar is het voortgezet onderwijs per fiets goed bereikbaar.

In Maasbracht zijn diverse huisartsen- en tandartsenpraktijken. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Roermond op ong. 15 minuten rijden met de auto of met het openbaar vervoer.

Bij mooi weer kunt u buiten zwemmen in het Eurobad in Maasbracht. Ook de omgeving heeft veel te bieden. Sport, recreatie en natuur zijn de sleutelwoorden van dit groene, waterrijke gebied. Er zijn diverse natuur- en recreatiegebieden dichtbij, zoals het Stevol-gebied en de Boschmolenplas. Cultuurhistorische kernen zoals Thorn, Stevensweert en Wessem liggen bij Maasbracht in de buurt.