Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over het Reutsdael project. Klik op een vraag om een antwoord te bekijken. Klik nog een keer op de vraag en het antwoord klapt weer in.

U kunt contact opnemen met de gemeente Maasgouw via telefoonnummer 0475 85 25 00.

Ja, dat kan voor een periode van vier maanden. U kunt dit eenmalig met 2 maanden verlengen. De optievergoeding voor de eerste vier maanden is € 1.000,- ; voor de verlenging geldt € 500,-. Tijdens de optieperiode kunt u bekijken of uw gewenste bouwplan financieel haalbaar is.

De optie en eventuele verlenging worden verleend door het college. De feitelijke uitoefening van de optie wordt ambtelijk afgehandeld met u en de notaris.

Als u de kavel na de optieperiode koopt, wordt de optievergoeding verrekend. Als u na de optieperiode besluit de kavel niet te kopen, wordt de vergoeding niet terugbetaald.

Nee, de verkaveling staat vast.

Ja, in veel gevallen werken wij mee aan het verhuren van uw "oude huis". Kijk voor meer informatie bij stimuleringsmaatregelen of bel met de afdeling Volkshuisvesting van de gemeente Maasgouw, tel. 0475 85 25 00.

Ja, u kunt onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor de starterslening. Klik bij stimuleringsmaatregelen of neem contact op met de afdeling Volkshuisvesting van de gemeente Maasgouw, tel. 0475 85 25 00.

De kavels zijn bouwrijp. U kunt dus direct gaan bouwen, mits u de omgevingsvergunning heeft. Dit is weer afhankelijk van het tijdstip waarop u uw bouwtekening en benodigde stukken heeft ingediend bij de gemeente. Kijk op de gemeentelijke website voor meer informatie.