Stimuleringsmaatregelen

Gemeente Maasgouw wil haar inwoners helpen met hun woonwens. Daarom hebben we op dit moment diverse stimuleringsmaatregelen.

Bouwleges 25% lager in 2016 en 2017
Om nieuwbouw te stimuleren, hebben we de bouwleges met 25% verlaagd. Ook inwoners die de kwaliteit van hun huidige woning willen verhogen, profiteren mee; de leges voor aanpassingen in het huis zijn ook met 25% verlaagd. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Volkshuisvesting, tel. 0475 85 25 00.

Verhuur van uw woning bij dubbele woonlasten
U heeft een andere woning gekocht, maar uw oude woning is nog niet verkocht? In veel gevallen werken wij mee aan het tijdelijk verhuren van uw "oude" woning. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, tel. 0475 85 25 00.

Starterslening
Speciaal voor  jongeren die het ouderlijk huis verlaten of mensen die doorstromen vanuit een huurwoning is er de Starterslening. Deze lening is bedoeld voor mensen, die door hun inkomenssituatie geen eerste woning kunnen kopen. Dit komt mede door de aangescherpte normen voor het verkrijgen van een hypotheek en de afschaffing van de koopsubsidie door het Rijk.

Kijk op www.svn.nl onder Maasgouw voor meer informatie.